Onder de boom met...

 

''Onder de boom met', is een maandelijks terug komende blog. Deze zal elke maand door iemand anders vanuit de Villa geschreven worden. Dit kan dus een gast zijn, vrijwilliger, partner of een vaste werknemer. Ons doel hiermee is om het mooie verhaal van Villa Pardoes te delen met iedereen. 

Onder de boom met… 
Aangenaam! Mijn naam is Nicole Vugts en sinds februari dit jaar maak ik (heel trots) officieel deel uit van Villa Pardoes als Assistent-medeweker Marketing & Communicatie. Vóór deze functie heb ik kennis gemaakt met de Villa toen ik hier tijdens mijn middelbare school en Hbo-opleiding een korte maatschappelijke stage mocht lopen. De afgelopen 5 maanden ben ik bij de Villa werkzaam geweest als vrijwilligster met een hele bijzondere taak waar ik me de rest van het jaar mee bezig ga houden…  

Wisten jullie namelijk dat de Villa over een eigen sprookje beschikt? Het verhaal, geschreven door Paul van Loon, Karel Willemen en Olaf Vugts, vertelt over het bijzondere ontstaan van de Villa, die bij de magische Benjaminboom gebouwd is door Pieter en zijn vriendjes en vriendinnetjes aan het einde van een kleurrijke regenboog. Daarnaast zijn ook de 12 themahuisjes allemaal voorzien van een uniek en spannend verhaal om te beleven. Van ontdekkingsreizen met astronauten tot onderzeese avonturen met walvissen en zeehonden, het is allemaal in de huisjes te beleven. Mijn taak is om deze verhalen zichtbaar en tastbaar te maken, binnen én buiten de Villa. Zo is er een boek gemaakt die gevuld is met de verhalen en de unieke muurschilderingen in de slaapkamers van de themahuisjes. Ook zijn er unieke stolpen te vinden in iedere woonkamer die rond de klok van het avondeten op magische wijze een tafereeltje uit het betreffende verhaal ‘zichtbaar’ maken. De komende tijd ga ik me onder anderen bezighouden met het opzetten van de Stolpentour, waarin kinderen kennis kunnen maken met elkaar tijdens het ontdekken van alle spannende avonturen die de Villa te bieden heeft. Daarnaast ook met het maken van een nieuwe merchandise-lijn én het introduceren van een “nieuw” gezicht in de Villa: de slak Pierre Escargot. Een naam die bedacht is door vrijwilliger Nellie van Dongen en geselecteerd is uit alle creatieve inzendingen die ik heb mogen ontvangen van de vrijwilligersgroep.  

Bij de Villa is iedere dag bijzonder en anders. Ik vind het bijzonder om deel uit te maken van de Villa-familie met de geweldige staf en vrijwilligers en een bijdrage te kunnen leveren aan de vakantiebeleving van de gasten. Of die bijdrage nu was door het begeleiden van activiteiten tijdens mijn schoolperiode of dat het nu is door de verwondering die je ziet bij de gezinnen bij het ‘oplichten’ van de magische stolp in hun huisje.  

Villa Pardoes is in mijn ogen een gevoel en een plek waarin de kleinste zaken juist het grootste verschil kunnen maken.