Sponsored by: ATSC
Stichting zieke kinderen
You must install Adobe Flash to view this content.

Het leven van ernstig zieke kinderen is vaak heel gecompliceerd; doktersbezoekjes, ziekenhuizen en medicijnen domineren hun jeugd, die eigenlijk gelukkig en onbezorgd zou moeten zijn. Jammer genoeg kan vaak niet veel gedaan worden aan het genezen van hun ziekte. Er kan echter wel iets gedaan worden om de ziekte draaglijker te maken. Als antwoord hierop ontstond, op initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling, anno oktober 2000 in Kaatsheuvel een stichting. Zieke kinderen tussen 4 en 12 jaar krijgen door deze stichting de gelegenheid om te genieten van een gratis vakantie in een magische omgeving. Tevens kunnen kinderen tijdens hun verblijf deelnemen aan leuke wekelijkse activiteiten, waardoor ze even alles vergeten wat hun ziekte betreft. Dé stichting voor kinderen: Villa Pardoes.

Wat doet deze stichting voor kinderen?

Villa Pardoes is een stichting voor gezinnen met ernstig zieke kinderen; het geluk van een kind staat immers centraal. Het blijmaken van gezinnen met kinderen die lijden aan een ernstige ziekte middels een sprookjesachtig verblijf in Villa Pardoes, is grotendeels de missie van de stichting. Zieke kinderen verdienen een onbezorgde jeugd en kunnen dat een week lang ervaren, tijdens hun verblijf in een van de prachtige themahuisjes. Samen met Barbie en Ridder kunnen kinderen genieten van het kind zijn, terwijl ouders onderling ervaringen uitwisselen en troost kunnen vinden. Tevens kan op het complex van de stichting gebruik worden gemaakt van geweldige attracties, zoals:

  • Whirlpools;
  • spelcomputers;
  • glijbanen;
  • een open haard.
Alles wat een lach op het gezicht van kinderen kan toveren wordt, evenals de veiligheid, in acht genomen door de stichting. Zieke kinderen kunnen veilig spelen op het kindvriendelijke complex van Villa Pardoes en deelnemen aan de leuke activiteiten, die elke week op het programma staan. Voor Villa Pardoes is immers de eerste prioriteit van de stichting, kinderen. Kanker- en andere terminale patiëntjes kunnen na hun vakantie weer met een lach en vernieuwde hoop door het leven. Een speciale stichting voor kinderen die al langer dan 15 jaar ernstig zieke kinderen en hun ouders, broertjes, zusjes, oma’s en opa’s accomodeert in een veilige, vrolijke omgeving. Het doel van Villa Pardoes wordt mede gerealiseerd door de ontzettend grote bijdrage, die vrijwilligers, donateurs en vrienden leveren aan de stichting. Zieke kinderen zijn daardoor in staat even weg te komen van de gedachte aan ziekenhuizen en doktersbezoeken en een welverdiende vakantie te ervaren in een sprookjesachtige omgeving. Villa Pardoes: een bijzondere stichting voor kinderen. Want daar vergeet je écht alles!Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie Sluiten