Verhalen

"Onder de boom met", is een maandelijks terugkerende blog. Deze zal elke maand door iemand anders vanuit de Villa geschreven worden. Dit kan dus een gast zijn, vrijwilliger, partner of een vaste werknemer. Ons doel hiermee is om het mooie verhaal van Villa Pardoes te delen met iedereen.

Onder de Boom met... De familie van Kaj*

Familie van Kaj*

Op vrijdag 20 maart 2015 kregen we die hartverscheurende radeloze uitslag. De hersentumor was van Kaj was gegroeid, en hij was officieel uitbehandeld. Onze kinderoncoloog dr. Reddingius gaf aan dat het snel kon gaan. Dat het gedrag van een glioblastoom zomaar razendsnel om zich heen kon grijpen en binnen luttele weken tijd alle vitale functies van Kaj zijn brein kon verwoesten. Onze oncologisch verpleegkundige Clementine nam direct contact op met Villa Pardoes. Kaj was nu nog goed genoeg om van zo'n uitstapje te kunnen genieten. 

Op vrijdag 3 april werden we welkom geheten in Villa Pardoes. Het werd een week om nooit meer te vergeten. We mochten logeren in de 'safari' kamer. Dat paste natuurlijk helemaal in het straatje van onze kleine grote dierenvriend Kaj. De wanden hadden her en der prachtige jungle schilderingen en er hingen knuffel aapjes aan lianen in de slaapkamer van de jongens. Op het krijtbord in de keuken van ons safari huisje stond geschreven 'Welkom in Villa Pardoes familie van Kaj en Dylan'.  

Villa Pardoes is gebouwd in de vorm van een slakkenhuis en als je het 'geschilderde' slakkenspoor op de grond volgt dan brengt deze je naar de kern van de villa. In de algemene ruimte buiten de familiekamers konden de kinderen naar hartenlust vertoeven en spelen in speciaal ingerichte ruimtes waar gespeeld kon worden in een zandbak en gegleden kon worden van een glijdbaan, er waren speelruimtes, relax ruimtes, eetruimtes en knutselruimtes. De hele villa is zowel van binnen als buiten prachtig vormgegeven en prikkelt direct je zintuigen. 

We kregen de volledige vrijheid om wel of niet deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten die op het programma van de villa stonden en hadden onbeperkt toegang tot de Efteling. De toegang tot de Efteling was slechts een kwestie van de weg oversteken vanaf de villa gezien. Kortom alles mocht en niets moest. 

Online had ik iets gelezen over een lammetjes dag bij een boer precies in de week tijdens ons verblijf, vlakbij de villa. Na een kort ritje hebben we de lammetjes mogen aaien en een flesje melk mogen geven. Als kers op de taart was het dat weekend Pasen en werden we verwend met een heerlijk paasontbijt en mochten de kinderen verstopte eitjes zoeken. We hebben in de Efteling eindeloos veel ritjes mogen maken in Kaj zijn lievelings attracties als de stoom carrousel, zweefmolen en droomvlucht. Tevens zijn de watershow en Raveleijn meer dan eens vol bewondering bekeken. 

 

Doordat we er een hele week waren, hadden we volop de ruimte om alles op ons gemak te mogen ervaren. Uren struinen door het sprookjesbos en vervolgens zomaar voor langere tijd neerstrijken in de speeltuin, zonder op de tijd te hoeven letten. De beleving en activiteiten zijn daardoor heel anders dan tijdens een 'dag' bezoek. Ons hele gezin heeft zó intens genoten van alle aandacht, de ruimte en rust voor elkaar en alle fijns wat deze week ons te bieden had. Aan het einde van de week hebben alle logees uit de villa tezamen met de Liedjes Fabriek op de 'bonte avond' een gezamenlijke voorstelling gemaakt. Er zijn deze week uitzonderlijk mooie herinneringen gemaakt. Herinneringen die we voor altijd zullen koesteren en met ons mee mogen dragen. 

We willen graag via 'Kans voor Kaj een donatie geven aan Villa Pardoes, zodat ook andere gezinnen die getroffen zijn met een ernstig ziek kind, deze prachtige ervaring met elkaar mogen beleven in Villa Pardoes en met elkaar herinneringen mogen maken. 

Liefs, Kaj*, Dylan, Ilonka en Marc