Sponsored by: ATSC
Met Villa Pardoes naar de Efteling
You must install Adobe Flash to view this content.

Villa Pardoes is een zelfstandige stichting die kinderen tussen 4 en 12 jaar en met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte de mogelijkheid biedt om een onvergetelijke, gratis weekvakantie te ervaren in een bijzondere, kindvriendelijke omgeving. Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark de Efteling de initiatiefnemers van de Efteling. De Efteling heeft Villa Pardoes voor ernstig zieke kinderen in het leven geroepen, geïnspireerd door de Amerikaanse organisatie “Give Kids The World”, die ook een vakantie biedt aan Amerikaanse kinderen die lijden aan een levensbedreigende ziekte. De naam Pardoes is afgeleid van het logo van de Efteling, Pardoes de Tovernar, die met zijn vrolijke uitstraling en brede grijns, een glimlach weet te toveren op het gezicht van elk kind. Het motto van Villa Pardoes luidt “Daar vergeet je álles”, omdat Villa Pardoes er, net als de Efteling, naar streeft om kinderen in een mooie, sprookjesachtige omgeving een wonderbaarlijke vakantie aan te bieden, waar ze samen met hun ouders los kunnen komen van de gedachte aan hun ziekte.

Hoe ziet Villa Pardoes eruit?

De omgeving van Villa Pardoes is erg aantrekkelijk en veilig voor kinderen. De vakantiehuisjes, die gevestigd zijn in Kaatsheuvel, zijn aaneengeschakeld in de vorm van een slakkenhuis en een bloem. Bij de ingang kunnen de gasten al een prachtige beeldenrots aanschouwen. Dit is slechts een voorproefje van de magische binnenkant van Villa Pardoes. De kleine gasten worden via een slakkenspoor geleid naar het hart van Villa Pardoes, de Picknickplaats. Hier om heen én in de Bloem liggen de huisjes zijn ingericht volgens een bepaald thema: een sprookje of tekenfilm, waaronder:

  • Barbie;
  • Sneeuwwitje;
  • Ridder;
  • Space;
  • Duizend-en-een-nacht.
De themahuisjes zijn zodanig ingericht dat de kinderen het gevoel krijgen een week lang in een sprookjeswereld te logeren met hun favoriete sprookjesfiguur of tekenfilmheld. Ook staan er elke week tal van leuke activiteiten op programma, waaraan de kinderen kunnen deelnemen in een veilige, vrolijke omgeving. Verder zijn er nog veel meer speciale faciliteiten in Villa Pardoes voor de recreatie van de grote én kleine gasten zoals:
  • een Glijbaan
  • Computers om spelletjes op te spelen
  • een Bubbelparadijs
  • en om de avonden nog knusser te maken,
  • een open haard en een chillruimte

Relax op Pardoes

Kinderen en ouders krijgen wekelijks gratis relaxbehandelingen aangeboden, om de rustgevende ervaring compleet te maken. Alle faciliteiten en activiteiten zijn er op gericht om de kinderen een gevoel van plezier en onbezorgdheid te bezorgen en ook ouders de gelegenheid te geven contacten te leggen met andere ouders, die in een zelfde situatie zitten. Het geluk van de kinderen is voor de stichting prioriteit en dat al meer dan 15 jaar. Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark de Efteling, maar opereert zelfstandig, dankzij de grote steun van veel vrijwilligers en donateurs die hun hart op de juiste plaats hebben zitten. Er zijn enkele vaste medwerkers en maar liefst 150 vrijwilligers, die zich inzetten voor de organisatie en uitvoer van de activiteiten van Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt plezier én ontspanning maar wel speciaal voor ernstig zieke kinderen. Zij krijgen samen met hun ouders een welverdiende vakantie in een magische omgeving, waar ze echt álles kunnen vergeten.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie Sluiten